Μπάτε σκύλοι αλέστε....και αλεστικά μη δίνετε

Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2008

Werder – Panathinaikos 0-3: Ναι, ήμουν κι εγώ εκεί! !!!

Τι θα κάνατε αν η ομάδα σας (ακόμα και αν παραπαίει) έπαιζε αγώνα Champions League με μια επίσης μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα μερικά χιλιόμετρα από τον τόπο διαμονή σας; Εάν έστω και πολύ αργά βρίσκατε εισιτήριο που κοστίζει 25-50 € (ανάλογα με τη θέση) και είχατε δωρεάν μετακίνηση με τρένο, διάρκεια ταξιδιού (3,5 ώρες εκ των οποίων 1 ώρα αναμονή σε σταθμό σε μια πολύ όμορφη πόλη όπως το Ανόβερο).



Carpe Diem


Ακριβώς, θα εκμεταλλευόσασταν την ευκαιρία. Αυτό λοιπόν έκανα κι εγώ. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. (προσοχή η ώρες που δίνονται παρακάτω είναι σε ώρα Γερμανίας).



  • Τετάρτη, 22.10.2008. Ο Βάζελος μετά από αρκετά καλή εμφάνιση έρχεται ισόπαλος με τη Werder στην Αθήνα. Ο δημοσιογράφος που περιγράφει τον αγώνα, δηλώνει πριν κλείσει την περιγραφή του ότι το αποτέλεσμα αυτό αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επόμενο αγώνα σε 2 εβδομάδες στις 4/11. Και τότε μια ιδέα πέρασε αστραπιαία από το μυαλό μου: Πρέπει να πάω, άλλωστε δεν βλέπω να περνάει στην επόμενη φάση ο Βάζελος. Αφού έγιναν οι απαραίτητοι υπολογισμοί και έρευνες βρέθηκε το κατάλληλο εισιτήριο – στην κατάλληλη τιμή - ακριβώς δίπλα στου φίλαθλους του Παναθηναϊκού.


  • Δευτέρα 3.11.2008, 09:00 Ο λαιμός πονάει, με το ζόρι μπορώ να καταπιώ. Κίνδυνος να χάσω το ματς. Ώρα για μέτρα έκτακτης ανάγκης – ευτυχώ η θεία έδωσε φρέσκο τραχανά και η μαμά φρόντισε να με ενισχύσει με χυλοπίτες και κουσκούσι. (Η κουκίδα αυτή είναι περιττή και δεν επηρεάζει την αφήγηση της ιστορίας, προσδίδει όμως σασπένς, δε νομίζετε;)

  • Τρίτη 4.11.2008 14:11 Αφού ξεπεράστηκαν κάποιες απρόβλεπτες καταστάσεις (ο οξύς πονόλαιμος της Δευτέρας αντιμετωπίστηκε επιτυχώς – αν και προσωρινά όπως αποδεικνύει η σημερινή κατάσταση-, και μια έκτακτη διάλεξη τελείωσε νωρίς –αν και με εμπόδισε να φύγω νωρίτερα για Βρέμη με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να κάνω μια βόλτα στη πόλη της Βρέμης) ξεκίνησα το ταξίδι για τη Βρέμη.

  • Τρίτη 4.11.2008 15:26 : Στάση μιας ώρας στο Ανόβερο για μετεπιβίβαση σε άλλο τρένο. Εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης που βρίσκεται απέναντι από το σταθμό. Πραγματικά πολύ όμορφη πόλη. Ουπς πέρασε η ώρα και πρέπει να φύγω, στις 16:21 φεύγω για Βρέμη



  • Τρίτη 4.11.2008, 17:39 : Επιτέλους έφτασα Βρέμη, θα ήθελα να είχα χρόνο για βόλτα στη πόλη αλλά καλύτερα να φτάσω στο γήπεδο νωρίς. Πως πάμε όμως στο γήπεδο. Ρωτώντας εννοείται, αν και καλύτερα να ακολουθήσεις τους Γερμανούς που φοράνε πράσινα κασκόλ και κρατάνε μπύρες, και φυσικά υπάρχει το τραμ (το εισιτήριο του αγώνα περιλαμβάνει και μεταφορά με ΜΜΜ).

  • Τρίτη 4.11.2008, 18:20 : Πανικός στους δρόμους που οδηγούν στο γήπεδο, το τραμ έκανε πολύ ώρα για μια μικρή σχετικά απόσταση αλλά επιτέλους έφτασα στο γήπεδο (Οι φωτογραφίες είναι δυστυχώς μετά τον αγώνα διότι έψαχνα να βρω την σωστή πύλη και ξέχασα να βγάλω πριν).





  • Τρίτη 4.11.2008, 18:50 : Άνοιξαν οι πύλες. Καιρός να μπαίνω για να τελειώνω με τον έλεγχο.
    -Είστε Έλληνας; Με ρωτάει ο σεκιουριτάς (Όχι δεν έκανα μπαμ από μακριά, απλώς το κατάλαβε πάνω στην κουβέντα).
    -Υπάρχουν κενές θέσεις στη θύρα των φίλων του Παναθηναϊκού, μήπως θέλετε να πάτε εκεί;
    - Και το ρωτάτε; (γαμ…, να το ήξερα να αγοράσω και ένα κασκόλ για να είμαι οργανωμένος)

  • Τρίτη 4.11.2008, 20:07 : Επιτέλους είμαι στο γήπεδο, ακόμα είναι άδειο σε λίγο θα γεμίσει ελπίζω. Μισή ώρα μέχρι να ξεκινήσει ο αγώνας, καιρός να πάρουμε δυνάμεις με μια μπύρα. Φτου! Γαμ.....ώτο πουλάνε μόνο χωρίς αλκοόλ. Δε βαριέσαι ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει. Και ο λαιμός; Με αυτόν θα ασχοληθώ αύριο.







  • Τρίτη 4.11.2008, 20:40 : Επιτέλους κουνιέται το σεντόνι. Κρίμα να μην έχει ήχο η φωτογραφική μηχανή. Μου φαίνεται πρέπει να αγοράσω κάμερα στις εκπτώσεις των Χριστουγέννων, πώς θα πάω στο Allianz Arena χωρίς ήχο; Δεν πειράζει θα δοκιμάσω μοντάζ και κινητό.


  • Τρίτη 4.11.2008, 20:45-22:30 : Κανείς δεν πιστεύει ότι θα νικήσουμε αλλά η αγωνία είναι στα ύψη. Το πρώτο ημίχρονο άφησε μια πικρία για τις χαμένες ευκαιρίες. Μια από τα ίδια θα δούμε και σήμερα, και αυτός ο Σαριέγκι από κοντά φαίνεται σαν να μην έχει ιδέα πως πρέπει να σταθεί μέσα στο γήπεδο (στο 1ο ημίχρονο είχαμε την εστία του Βάζελου μπροστά μας).
    Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο, λές να δούμε κάνα γκολ από κοντά;
    ΓΚΟΛ 1-0, παραλίγο να πέσω από το κάθισμα από τους πανηγυρισμούς (όρθιος ήμουν δεν καθόμουν). Τα συνθήματα πέφτουν βροχή, οι φωτεινοί πίνακες δείχνουν το σκορ. Όχι δεν είναι λάθος.
    Αυτοπεποίθηση στα ύψη !!!! Βρε λές; Μπα θα την πάθουμε όπως στο Ολυμπιακό στάδιο. Καραγκούνης με την μπάλα… Σούταρε φωνάζουμε όλοι. Δεν το πιστεύω μας άκουσε και.. ΓΚΟΛ. Ξανά-μανά πανηγυρισμοί ευτυχώς βελτιώθηκε η ισορροπία μου.

Τρίφυλλάρα βάλε κι άλλο γκόλ, κι άλλο γκόόόόόλ! ΓΚΟΛ !!!!! Σήμερα δεν μας χαλάνε χατήρι. Παραλίγο να το χάσουμε, διότι ακόμη δεν πιστεύαμε ότι είναι 2-0 και κοιτάμε συνέχεια τους πίνακες. Ευτυχώς πλέον έχω συνηθίσει και δεν κινδυνεύω να τσακιστώ.
Μα τι βλέπω, οι γερμανοί αρχίζουν να αποχωρούν από το γήπεδο. Πάμε όλοι μαζί Αουφ βιντερσεεν!!!! Αουφ βιντερσεεν!!! (τι να κάνουμε δεν έχουν όλοι καλή προφορά ) (Auf Wiedersehen = Αντίο, εις το επανειδείν)


Τέλος !!! Γνωστοί άγνωστοι ένα κουβάρι. Επιτέλους. ΟοοοοΌλε Όλε Όλε! Κανείς δεν βιάζεται να αποχωρήσει.

Φτου το ξέχασα πρέπει να προλάβω το τρένο. Χαμός πάλι στο τραμ. Δε βαριέσαι έτσι και αλλιώς μέχρι Ανόβερο θα έφτανα παρακάτω δεν πήγαινε, οπότε θα πάρω το επόμενο.

  • Τετάρτη 5.11.2008, 24:00-04:11 : Και τώρα τι κάνουμε 4 ώρες; Όχι τίποτε άλλο, αλλά, χάσαν που χάσαν οι γερμανοί, θα έχουν πιει τα άντερά τους και στις Πάμπ. Ευτυχώς υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία μέχρι τις 01:00, και οι γερμανοί το πήραν χαλαρά και κάνουν χαβαλέ μαζί μας. Εν τω μεταξύ μαζευτήκαμε κι άλλοι ξέμπαρκοι. Για πού πάτε παιδιά; Για Βρυξέλλες ο ένας, Άαχεν ο Άλλος, Ντύσσελντορφ, Μπίλεφελντ, Κάσελ παντού υπάρχει ένας Έλληνας. Κάσελ είπες; Ρε συ εγώ δίπλα σπουδάζω, Γκαίτινγκεν. Έχω έρθει Κάσελ. Φοτητής είσαι; Σελίδα στο Γερμανικό Facebook για φοιτητές έχεις; Θα επικοινωνήσουμε.

Ευρωπαίος ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Connecting People

  • Τετάρτη 5.11.2008, 07:50: Επιτέλους έφτασα σπίτι. Να πάω μάθημα; Μάθημα; Τι μάθημα και βλακείες έτσι όπως είμαι καρφί στο γιατρό. Αρχή Αμυγδαλίτιδας. Όχι σπόρ (Λύνομαι στα γέλια. Πλάκα μας κάνει. Ποτέ δεν κάνουμε σπόρ εκτός αν είναι τάβλι), μπορείτε να τρώτε τα πάντα (καλά πάμε) και … Αντιβίωση. Σκατά και παίζει η Bayern το βράδυ. Έχει μια μπύρα στο ψυγείο και όπως φαίνεται εκεί θα μείνει.

Δεν πειράζει, άξιζε τον κόπο. Πότε φεύγουμε για Μιλάνο;

2 Comments:

  • Μονο μια φράση:
    σε ζηλεύω και ΤΕΛΕΙΑ δουλειά!ΑΨΟΓΟΣ

    By Blogger HliasTzd, at 2:47 μ.μ.  

  • Εγώ πάντος φιλαράκι δε σε ζηλεύω καθόλου γιατί πάλι εγώ σε προσγήωσα! +5! Αλλά θα συμφωνίσω με το φίλο Ηλία στο ότι έκανες Τέλεια δουλειά, μπράβο! Καλά είσαι άλλο ρε σύ? Πώς περνάς?

    By Blogger Unknown, at 2:09 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home