Μπάτε σκύλοι αλέστε....και αλεστικά μη δίνετε

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2009

Autostadt Wolfsburg (II)

Συνέχεια απ το προηγούμενο

Αξίζει να αναφέρω ότι στο προηγούμενο περίπτερο συνέβαινε το εξής κομικό: Όταν τύχαινε να μπει μια οικογένεια τότε η γυναίκα και το παιδί προχωρούσαν ακάθεκτοι, οι αντρες δε έχαναν κάθε επαφή με το περιβάλλον. Από σπόντα άκουσα τη ξεναγό να λέει σε μια από τις κοπέλες του Group: Δεν έχει νόημα να μιλάω αφού έτσι κι αλλιώς δεν με ακούνε. Και όντως κανείς δεν της έδινε σημασία,

Ζαλισμένοι ακόμα από τις αντανακλάσεις, συνεχισαμε την ξενάγισή μας. Αφού διασχίσαμε το δρόμο που δείχνει την εξέλιξη της οδοποιείας (ένας δρόμος κατασκευασμένος από διαφορετικά υλικά και τεχνοτροπίες που δείχνουν την εξέλιξη της οδοποιείας από τους ρωμαϊκούς χρόνους έως σήμερα) φτάσαμε στους Πύργους των Αυτοκινήτων.

Οι 2 αυτοί πύργοι κυλινδρικού σχήματος, είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι και εκθέτουν τα αυτοκίνητα τα οποία πρόκειται να παραδωθούν στους ιδιοκτήτες τους. Κάθε πύργος έχει χωρητικότητα 400 αυτοκίνητα (σύνολο 800), τα οποία και μπορούν να παραδωθούν μέσα σε μια μέρα (εργάσιμη) στους ιδιοκτήτες τους. Οι πύργοι συνδέονται υπόγεια από τη μια με το εργοστάσιο και από την άλλη με το χώρο παράδοσης, και λειτουργούν εντελώς αυτοματοποιημένα.




Στο παραπάνω βιντεάκι φαίνεται πώς το αυτοκίνητο μεταφέρεται πάνω στην πλατφόρμα από το χώρο έκθεσής του στο χώρο παράδοσης.
Από εκεί κατευθυνθήκαμε στο χώρο παράδοσης των αυτοκινήτων. Στο χώρο αυτό γίνεται το τελικό μοντάρισμα του σειριακού αριθμού και ένα τελευταίο γυάλισμα (παρουσιά του πελάτη) και ακολουθεί η παραλαβή του οχήματος με τον προσωπικό υπεύθυνο.

Ο χώρος μονταρίσματος του σειριακού αριθμού
Πίνακας αναμονής ιδιοκτητών. Κάτι σαν τις τράπεζες ένα πράμα μόνο που το χαρτάκι σου σε οδηγεί σε ένα ολοκαίνουριο Ι.Χ.

Όπως ήταν φυσικό όλο αυτό το περπάτημα μας άνοιξε την όρεξη κι έτσι οδηγηθήκαμε σε ένα από τα εστιατόρια, όπου απολαύσαμε ένα υπέροχο γεύμα (συνιστώ ανεπιφύλακτα το VW Carrywurst, λουκάνικο με σάλτσα κάρυ το οποίο έχει ψηφιστεί ένα από τα καλύτερα στη Γερμανία). Όχι το μενου δεν περιελάμβανε μπύρα καθότι την προηγούμενη είπια αρκετή (βλ. Ανάρτηση περί πάρτυ στις εστίες).
Με αναπτερωμένο το ηθικό, και γεμάτο στομάχι ήμασταν ελέυθεροι να κάνουμε ότι θέλουμε. Βεβαίως κανείς δεν ήθελε να φύγει, και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ορθότατη η επιλογή μας.

Στη συνέχεια κατεθυνθήκαμε στο περίπτερο της Audi. Ύστερα από μια σειρά εξαιρετικών οχημάτων και νέων τεχνολογίων φτάσαμε στο απόγειο της δόξας.
Audi S4

Audi TT RS

Audi A5 3.2

Audi A8 W12 Quattro
Και φυσικά:

Σωστά καταλάβατε: Audi R8. Η φουλ έκδοση της φωτογραφίας κοστίζει 160.000 €. Λυπάμαι αλλά δεν γνωρίζω άλλες πληροφορίες διότι όταν η κοπέλα τις έλεγε, εγώ προσπαθούσα να αποφασίσω αν αξίζει να δωσω τα 160.000€ για ένα αυτοκίνητο με τόσο μικρό χώρο αποσκευών (κοινώς Port-Bagage)!!!!!!!!!!!!!! Μιας και το ανέφερα, οι βαλίτσες περιλαμβάνονται στην τιμή, είναι από ανθρακονήματα και κοστίζούν 5.000€, παραδίδονται δε σε χρώμα ασορτί με του αυτοκινήτου.

Μια αυθόρμητη παράκαμψη με οδήγησε στην αίθουσα όπου προβάλλονται τα βιντεάκια για τη Audi όπου μια εξαιρετικά ευγενική (όσο και όμορφη) κοπέλα μου πρότεινε να μου προβάλλει τα..... βιντεάκια αυτά (δυστυχώς μόνο τα βιντάκια προβλήθηκαν). Παρ όλ΄ αυτά παρακολούθησα ένα εκπληκτικό υπερθέαμα σε ιδιωτική προβόλή καθότι από λάθος συνενόηση το υπόλοιπο γκρουπ δεν ακολούθησε.

Με το μυαλό ακόμα στην R8 κατεθυνθήκαμε σε ένα μαύρο ορθογώνιο κτήριο, όπου οι πειραγμένοι γερμανοι, οδηγημένοι από το όνομα (Murcielago = νυχτερίδα στα ισπανικά, προς τιμήν ενός ταύρου που αγωνίστηκε σε ταυρομαχίες τέλη της δεκαετίας του 30 και κέρδισε την ελευθερία του) κρέμασαν 250.000 € στον τοίχο. Για όποιον ενδιαφέρεται το όχημα διαθέτει και ραδιόφωνο (αν και με 90 Ντεσιμπέλ στην καμπίνα μάλλον δεν ακούς και πολλά). Το βιντεάκι αποτελεί συνδυασμό κάποιων clips και photo από την φωτογραφική με τον αυθεντικό ήχο ηχογραφημένο με δημοσιογραφικό μαγνητόφωνο (καθότι δεν διαθέτουμε κάμερα) .



Αυτά προς το παρόν, γιατί βαρέθηκα
(Τετάρτη σήμερα,το μπαράκι από κάτω ήταν ανοιχτό και γεμάτο, η Hefewizen εξακολουθεί να έχει 1,30€ η μισόλιτρη.....και αύριο έχω μάθημα στις 8:30, άντε να δούμε ). Ακολουθεί Lamborgini Diablo, Seat, VW αλλά και ιστορική αναδρομή σύντομα.

3 Comments:

  • Λοιπον αν δεν έχουν ετοιμοπαράδοτη R8 και με ένα Α5 καμπριο (καθώς προορίζεται για ζεστά κλίματα )βολεύομαι.

    ΥΓ σε υβριδικό βγαίνει γιατι η βενζίνη στο νησί κοντεύει να γίνει είδος πολυτελείας

    By Blogger Stavros, at 10:28 π.μ.  

  • re paidi, an de kanw lathos to auto- triri magazine kai oi 4troxoi psaxnoun gia ena kalo dhmosiografo kai antapokrirth...den exeis na xaseis tpt an kaneis mia aithsoula...oxi tpt allo dld, alla afou kourazesai pou kaourazesai, na plhrw8eis kiolas.....pantws, tromerh douleia mexri stigmhs, eyge 8anash eyge!!...an r8w germany 8elw na me ksenaghseis sth polh toy autokinhtou....aaaa, kai to spiti polu kalo!!mia xara se briskw.....na me sympa8a
    eis pou argw na dw tis anarthseis sou alla to greek summer-pou se perimenei-den afhnei polla peri8wria gia enasxolhsh me to diadiktyo

    By Blogger HliasTzd, at 2:37 μ.μ.  

  • Ennoeitai oti tha ksanapaw stin poli tou Aftokinitou. Afti ti fora tha frontisw na ehw kai kamera. Ante anebeite, dikaiologia psahnw. Pantws 1-11 Avgoustou tha eimai free like a bird. Meta sas afinw ta kleidia kai kante oti thelete, dioti egw 12 katevainw Ellada den tha tin palepsw alliws.

    By Blogger Gaidas, at 1:26 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home