Μπάτε σκύλοι αλέστε....και αλεστικά μη δίνετε

Κυριακή, Δεκεμβρίου 13, 2009

Εγω κι ο.....Κολοτρώνης

Τώρα φανταζομαι θα υπάρχει η απορία, τι κοινό εχώ εγώ με τον Κολοκοτρώνη. Μα φυσικά την... κοτρόνα!!!!!

Κοτρόνα λοιπόν-γερμανιστί Brocken- είναι ψηλότερο βουνό στη Β.Γερμανια, και ανήκει στο Harz ένα ορεινό όγκο και προστατευμένο δασικό πάρκο στην κεντρική περίπου Γερμανία. Έχει ύψος 1.141,1 m και αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο για τους οδοιπόρους. Επι DDR χρησιμοποιήθηκε ως συνοριακό φυλάκιο και για λόγους κατασκοπίας. Περισσότερες πληροφορίες στη <<βικιπαιδία>>.

Στις μέρες μας χρησιμοποιείται ως τόπος για περίπατους στη φύση. Βέβαια ως αφοβός περιπατητής θα ήταν πολύ κοινότυπο αν πήγαινα για περίπατο την άνοιξη. Αντιθέτως αρχές Δεκέμβρη είναι διαφορετική κατάσταση: Χιόνια, κρύο, παγωνιά, και χιονοθύελλες συνθέτουν το σκηνικό. Και με αυτά που είδα είναι μάλλον εξαιρετικά δύσκολο να περπατήσει κανέις μέσα Δεκέμβρη (εκτός κι αν έχει βαρεθεί τη ζωή του).

Παραθέτω λοιπόν φωτογραφίες και για πρώτη φορά στα χρονικά του σαιτ και βίντεο. Ζητώ συγγνώμη για τα αγκομαχητά που ακούγονται αλλα πιστέψτε με δεν είναι εύκολο να ανεβαίνεις το βουνό και ταυτόχρονα να προσέχεις να μη γλιστρίσεις, ενώ για κάθε βήμα μπροστά να χρειάζονται 2 πίσω, οπως επίσης και για το γεγονός ότι έχω πολλά μικρα βιντεάκια (ακόμα δεν ξέρω να κάνω μοντάζ ).






















Θέα από ψηλά με τον αέρα να λυσσομανά








Πλησιάζοντας στην Κορυφή






Χιονοθύελλα στην κορυφή



Κι επειδή μετά από τόση άνοδο και τέτοια χιονοθύελλα, σιγά μην κατεβαίναμε ξανά με τα πόδια, πήραμε τον παλαιό σιδηρόδρομο.

Από έξω (κατά την άνοδο)


Από μέσα (τροπος του λέγειν)


Και φυσικά μετά από τόσο περπάτημα και τόσο κρύο, μια επίσκεψη στο Weinahtsmarkt του Wernigerode